סעד קייטרינג בקיבוץ סעד מציע פתרונות הסעדה לבתי ספר , גנים , צהרונים , מוסדות , מפעלים וקבוצות מטיילים.

ממה מורכבת הארוחה

  • מנה עיקרית עשירה בחלבון כגון בשר או קטניות – אחת לשבוע מנה צמחונית
  • פחמימה – שילוב של 50% פחמימות מלאות
  • ירקות מבושלים / קטניות – 3 פעמים בשבוע שילוב קטניות בתפריט
  • ירקות טריים – ללא חומרי הדברה
  • פרי טרי
  • לחם מלא

מי מרכיב את התפריט

תזונאיות המחוז מרכיבות תפריט לאחר בדיקה קפדנית והתאמה לפי דרישות משרד הבריאות.
כל המוצרים בתפריט מאושרים ע״י תכנית ההזנה, והקייטרינג כפוף לתפריט זה.
בתחילת החודש נשלח תפריט לגני הילדים ע״י הקייטרינג ומומלץ לתלות אותו על לוח המודעות עבור הצוות וההורים.

דגשים על איכות המנה

ספק המזון מחויב להגיש לתלמידים מנות המכילות אחוז חלבון גבוה.
בשנים האחרונות קיים דגש על שילוב פחמימות מלאות כגון: פסטה מלאה, קוסקוס מלא, פתיתים מלאים, ולחם מקמח מלא.

בקרה ואיכות

באבטחת האיכות בקייטרינג אנו שמים דגש יום יומי על מספר מאפיינים:

  1. ניקיון המטבח וסביבתו
  2. הקפדה על תהליך עבודה נכון
  3. לבוש תקני של עובדי המטבח
  4. משקל וטמפרטורה תקינים של מרכיבי הארוחה בהתאם להנחיות משרד הבריאות
  5. איכות וטריות המוצרים
  6. שימוש במוצרים מאושרים והלימה לתפריט

בנוסף לביקורות צוות ההזנה, מתקיים פיקוח באמצעות חברת בקרה חיצונית, ומעבדה לאבטחת איכות ובטיחות מזון

נהלי עבודה בגנים ובבתי ספר

  • חשוב לוודא שהצידניות לא יפתחו – אלא רק בסמוך לארוחה
  • באחריות צוות הגן לאחסן את הצידניות הריקות, שלמות ונקיות עד לאיסופן ע״י הספק
  • במקרה של נזק לצידניות, הרשות תישא באחריות הכספית
  • במידה וחסרות מנות יש לדווח טלפונית ובאופן מיידי לקייטרינג
  • אוכל שלא נאכל באותו יום יש לזרוק (מלבד לחם, פירות וירקות שלמים)
  • אין להוציא אוכל מהגן / בי״ס, תלמיד שיוצא יכול לאכול לפני יציאתו הביתה
  • בכל בעיה או שאלה יש לפנות לקייטרינג (גם משוב חיובי יתקבל בברכה)
  • יש להעביר בקשות / הערות בנושא התפריט בכתב

אלרגיות

בכל מקרה של דיווח הורה על רגישות / אלרגיה למזון יש לפעול כדלהלן:
על מנת להזמין מנה מיוחדת לילד אשר אלרגי בצהרון תחילה יש להורות הפסקת ההזנה הרגילה לתלמיד הנתון לאלתר.
על ההורים לצייד את הילד במזון מהבית.
יש לפנות לגורם המפעיל את הצהרון ולפעול ע״פי ההנחיות שיינתנו.
כל רגישות תיבדק לגופה, על סמך האישור הרפואי, ותזונאית המחוז תעביר הנחיות בהתאם.
אין לאכול מהאוכל שמסופק ע״י הקייטרינג, רק לאחר קבלת אישור בכתב.

תפריטים

התפריט הבריא מכיל את כל מרכיבי המזון הנחוצים לגוף ונבנה ע״י תזונאיות ותכנית ההזנה של משרד החינוך ע״פי הנחיות המשרד. התפריט מותאם לצרכי ילדים בדגש על הפחתת כמויות שמן ומלח. בנוסף הילדים יקבלו ירקות טריים, ירקות מבושלים ופירות. ארוחת הצהריים היא ללא ספק אחד הנושאים המרכזיים בפעילות היומית. החשיבות שילדים בגיל כה צעיר יאכלו אוכל בריא ומאוזן שיהיה גם טעים לרובם היא גדולה מאד, ועל כן אנו מבקרים את נושא האוכל באופן יומיומי בשיתוף חברת ההזנה של משרד החינוך.

בקרה ואיכות

מחלקת אבטחת האיכות בסעד קייטרינג מוסמכת לתקנים ISO 9001:2015 ולתקן HACCP ע״י מכון התקנים הישראלי.
בכדי להבטיח איכות ובטיחות מוצר מירבית, מועסקת ברצפת הייצור מבקרת איכות במשרה מלאה המלווה ע״י טכנולוג מזון בכיר המתמחה בתחום ההסעדה. במתקן מעבדת בקרת איכות פנימית המאפשרת הכפלת תדירות בדיקות המעבדה המבוצעות בחודש, לאוכל ולסביבתו.
את המערך משלימה מערכת מצלמות מתקדמת המאפשרת למחלקה בקרה על כל שלבי הייצור במתקן בזמן אמת.